21 feb. 2010

Nu e drept!




Tu ce ai face azi daca ai sti ca maine mori sigur? Ai vrea sa calatoresti intr-un loc exotic, un loc in care nu ti-ai permite vreodata sa mergi, ai alege placerile trupesti, sau ai alege sa simti o multumire sufleteasca, fie ea si una care ar insemna ranirea cuiva (fizic sau moral ), cineva apropiat sufletului tau? Imagineaza-ti ca totul e posibil, pentru ca e ultima ta zi, iti indeplinesti practic ultima dorinta.

Cand e sa murim, pe patul de moarte, nu regretam faptul ca nu suntem vesnic tineri, ci faptul ca, de-a lungul vietii, ne-am restrictionat dorinta arzatoare de a face altora rau pentru satisfactia seaca a linistii noastre.

Iar sufletul nostru ramane nerazbunat. Fantoma idilicului nostru ajunge sa bantuie lumea goala la nesfarsit, cautandu-si dreptatea intruchipata in lovitura de teatru data cuiva.

Iar dreptatea nu se imparte tuturor, ci numai unora. Unii nu avem dreptul la dreptate. E o nedreptate, stiu, dar daca fiecare ne-am primi dreptatea, ce sens ar mai avea viata crunta pe care o traim doar pentru a primi o infima parte din tot ce ni se cuvine?

Nu putem folosi niciun substituent soartei ce ne asteapta. Unii doar isi pun zambitori intrebarea pe care am pus-o eu, imaginandu-si milioane de euro pe care le-ar cheltui, satisfactia oglindinu-se doar in ochii lor nepasatori, sufletul ramanand nemangaiat. Dar sunt atatea inimi care, incepand cu aceasta clipa, isi vor mai pulsa sangele cald pentru ultimele 24 de ore. Cel mai trist e ca unii stiu ca vor pieri, primindu-si nu cu mult timp in urma diagnosticul crunt. Acesti oameni nu zambesc imaginandu-se lafaiti in toate acele milioane, caci daca le-ar avea, cu siguranta si-ar schimba soarta. Acesti oameni sunt indurerati atat de propria suferinta, dar mai ales de lacrimile care vor curge in urma lor din ochii celor dragi, oameni pe care nu ii vor mai revedea vreodata.

Prea putini sunt cei care nu ar vrea sa raneasca pe cineva, in a caror ultima rugaciune il implora pe Dumnezeu sa vegheze aspura celor dragi, sa le arda sufletul plin de remuscari in Iad, daca asta inseamna ca altcineva sa primeasca rezervarea lor din Rai. Doar pentru ca iubesc. Si chiar daca nu au avut parte de multe impliniri, si chiar daca au fost dezamagiti de cei pe care-i iubeau, nepasarea nu si-a facut loc in inima lor. Ei iubesc si iarta orice.

Tu ai avea puterea de a ierta cea mai crunta greseala care iti vine in minte acum?

Un comentariu:

  1. Since cred k dak as sti k mor in ultimele 24 de ore m-ar preocupa sa le las cu inima impacata pe persoanele apropiate spunandu-le k nu mi-e frica chiar dak de frica o sa mor mai repede cu 10 ore.Nu stiu dak as avea puterea sa iert sincer sau doar de dragul de a face o fapta buna pe patul de moarte. O sa stiu asta doar la Judecata De Apoi.

    RăspundețiȘtergere